0

Tavuk Mantı Kırklareli Tarifi

Genel BilgilerKategori : Tavuklu Yemek Tarifleri
Mutfak : İç Anadolu Yemekleri
Porsiyon : 6
Hazırlanma : 45 dk
Pişirme : 30 dk
Malzemeler- 1 Yemek kaşığı Domates Salçası 
- 1 Tatlı kaşığı Karabiber 
- 1 Adet Kemikli Tavuk Göğsü 
- 1 Tatlı kaşığı Kırmızı Pul Biber 
- 1 Tatlı kaşığı Kuru Nane 
- 2 Su bardağı Sıvı Yağ 
- 1 Yemek kaşığı Tereyağı 
- 1 Tatlı kaşığı Tuz 
- 4 Adet Yufka 
- 2 Yemek kaşığı Zeytinyağı 
Hazırlanışı1 adet tavukgöğsü düdüklü tencerede yüksek ocak ateşinde haşlanır. Düdüklü tencerenin buharı çıktıktan sonra altı kısılarak 30 dakika pişirilir. Haşlanan tavukgöğsü kemiklerinden ayrılır ve didiklenir. Üzerine 1 tatlı kaşığı tuz, 1 tatlı kaşığı pul biber, 1 tatlı kaşığı karabiber serpiştirilerek harmanlanır. Ardından 4 adet yufka üst üste konularak 12 eşit parçaya bölünür. Her yufka dilimine 1 yemek kaşı tavuklu harç konularak sigara böreği gibi sarılır ve yufkanın uç kısmı suya batırılarak kapatılır. Tavuğun haşlanmış olduğu suya 2 bardak su ilave edilerek yüksek ocak ateşte kaynatılır. Aynı zamanda kızartma tenceresine bolca sıvı yağ konularak yüksek ocak ateşte kızdırılır. Kızan yağda sigara börekleri pişirilir. Tavadan çıkarılan sigara börekleri kaynayan tavuk suyunun içine atılarak ortalama 2-3 dakika haşlanır. Bir maşa yardımı ile haşlanmış olan tavuklar servis tabağına alınır. Kişi sayısına göre bir kaba 9-10 yemek kaşığı yoğurt ile 3-4 diş soyulmuş ve dövülmüş sarımsak eklenerek tortu kalmayacak şekilde karıştırılır. Küçük bir tavada yüksek ocak ateşte 2 yemek kaşığı zeytinyağı, 1 yemek kaşığı tereyağı, 1 yemek kaşığı domates salçası ve 1 tatlı kaşığı kuru nane, 1 tatlı kaşığı pul biber ile eritilip mantının üzerine servis edilir.

Yorum Gönder

 
Top